KİTAPLARIN BÜYÜLÜ DÜNYASI PROJEMİZ

13.09.2020 198

Bütün derslerde ve hayatın her anında günlük yaşam becerilerinin gelişmesinde anlamlandırma ön plandadır.Etkili iletişim kurma becerilerinin gelişiminde kendini doğru olarak ifade edebilmenin temeli okuma ve anlamaya dayanmaktadır.
Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okuma kültürü oluşturmak ,akıcı ve anlamlı okuma becerisini geliştirmek için planlanmış bir projedir.

Akıcı ve anlamlı okuma becerisi kazandırmak,
Kitap okuma alışkanlığı ve kültürü oluşturmak,
İletişim becerisi geliştirmek,
Kendini değişik yollardan ifade etme becerisi geliştirmek,
Akıcı okuma ve yorumlama becerisi geliştirmek,

ÇALIŞMA SÜRECI

Öğrencilerimizin seviyesine göre kitaplar belirlenecek,öğrencilerin kitapları okuyarak yazılı,görsel ve sözel olarak ifade etmeleri sağlanacaktır.Anladıkları olayları ve tanıdıkları kahramanları canlandırmaları sağlanacaktır.Kitaplar bittiğinde web2 araçları kullanarak okuduğunu anlama düzeyleri değerlendirilecektir.Proje süreci kitapların içeriğine göre web2 araçları kullanılarak okuma alışkanlığı kazandırmak için eğlenceli hale getirilecektir.

Kitap okuma alışkanlığı kazanır,
Öğrenciler teknoloji bağımlılığından kurtularak, teknolojiyi etkili ve yararlı alanlarda kullanmayı öğrenir,
Öğrencilerin dikkat becerileri gelişir,
Öğrenciler değişik yollardan kendilerini ifade etme becerisi kazanır,
Öğrencilerde göz koordinasyonunu gelişir,
Dilini doğru, etkili ve güzel kullanma becerisi kazanır,
Kelime dağarcığı gelişir,
Kendini yaratıcı yollarla ifade eden,kitap sevgisinin öneminin farkına varan,farklı olay ve durumlarla ilgili deneyim kazanan ,problem çözebilme becerisi geliştiren çocuklar gelişecektir.