HAYATI OKUMAK

HAYATI OKUMAK

22.11.2023 47

HAYATI OKUMAK

Proje Hakkında

Okuyan, okuduğunu anlayan edindiği bilgi ve birikimi etkili bir şekilde insanlığa faydalı şekilde kullanan nesiller yetiştirme yolunda velilerimizin de sürece aktif katılım sağlayarak olumlu örnek olmalarını da sağlayarak  gerçekleştireceğimiz faaliyetlerle okuma motivasyonu kazanmış,kültür seviyesi yüksek  bireyler yetiştirmek temel amacımızdır.

Hedefler:

1.Okuma bilincini artar ve  okuma kültürü oluşur.

2.Eleştirel düşünme becerisi kazanır

3.Sosyal faaliyetlerde yer alarak özgüven duygusu gelişir.

4.Etkili iletişim becerisi kazanır.

5.Topluma ve insanlığa faydalı faaliyetler içerisinde yer alır.

Çalışma Süreci:

Çalışma Süreci:

Kasım:Proje üyeleri tanışma,planlama,anketler ile afiş ve logo çalışmalarının gerçekleştirilmesi.

Aralık: Çocuklarda okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla rol model olan ebeveynlerle kitap okuyoruz etkinliğinin sınıf içerisinde gerçekleştirilmesi. Öğrenci velileri ile ilçe halk kütüphanesi gezisi düzenlenmesi.2024 yılı teması olan okulda esenlik kapsamında rehberlik servisi veya sınıf öğretmenleri tarafından okulda başarıya giden yollar ile ilgili bilgilendirme yapılması.

Ocak: Öğrencilerimizin ders içinde hayal gücüyle çizdiği resim dahilinde velilerimizin hikaye oluşturması,oluşturulan masalların e book haline getirilmesi ve imkanlar doğrultusunda velilere ulaştırılması. 2024 yılı teması olan okulda esenlik kapsamında rehberlik servisi veya sınıf öğretmenleri tarafından okulda zorbalık ile ilgili bilgilendirme yapılması.

 

Şubat: Öğretmen  tarafından yazılarak verilen hikayenin(Giriş kısmı yazılacaktır.)öğrenciler tarafından tamamlanması(Ders içinde yapılabilecek düzeyde)Yapılan çalışmanın e book haline getirilmesi.Okuduğu bir hikayenin başlığından akrostiş çalışmasının yapılması. 2024 yılı teması olan okulda esenlik kapsamında rehberlik servisi veya sınıf öğretmenleri tarafından okulda dayanıklılık ile ilgili bilgilendirme yapılması.

 

Mart:Kitap tanıtımı(Öğrencilerimizin okudukları kitaplarla ilgili sınıf seviyesine göre hazırlayacakları resim, afiş veya kitap kapağıyla masal kahramanı kıyafetiyle okulumuzdaki diğer sınıflardan birinde tanıtması ve anlatması)

Nisan:Öğrenciler ve velilerin buluşturulduğu online yazar günü etkinliğinin gerçekleştirilmesi.Cumhuriyetin 100.yılı ile ilgili ortak ürün çalışmasının gerçekleştirilmesi.

 

Beklenen Sonuçlar:

Kitap okuma alışkanlığı ve kültürünün yerleştiği,yaşadığı toplumun ve insanlığın sorunlarına duyarlı,üretken,eleştirel ve yaratıcı düşünme becerisine sahip aileler ve bireylere sahip olunması beklenmektedir.