DEĞERLENEREK BÜYÜYORUM PROJEMİZ

15.10.2020 203

Değerler anlatmakla veya tanımını yapmakla öğretilemez.Değerler birlikte yaşayarak öğrenilir.Geleceğimiz olan çocukların kendilerinden başlayarak;ailelerine ve ülkelerine faydalı,üretken,uyum içinde yaşayabilme koşullarını bilen,farklılıklara saygılı,sevgi dolu yetişmesi ve büyümesi, gelecekte bu değerlerle yoğrularak ülkenin gelişimi ve kalkınmasındaki yerini alması için geliştirilmiş bir projedir.

1.Öğrencilere temel ve insani değer ve erdemlerin kazandırılması,
2.Öğrencilerin sorumluluk duygularının geliştirilmesi.
3.Aile bağlarının ve kültürel değerlerimizin güçlendirilmesi.
4.Öğrencilerde olumlu davranışlar geliştirilmesini sağlamak.
5.Değerlerimizi birlikte davranış haline getirmek.
6.BİT Becerilerini kullanmak, geliştirmek ve Web 2. 0 araçlarını etkin bir biçimde kullanmak.
7.Bağımsız karar verme becerilerini geliştirmek.
8.Toplumsal değerleri kazanan bireylerin çevrelerini ve sosyal yaşamlarını bu değerlere göre düzenlemesini sağlamak,
9. Aile ile uyum içinde kalıcı değerler eğitimi sağlamak

ÇALIŞMA SÜRECI

Proje etkinlikleri genel değerler çerçevesinde her ay belirlenen değer üzerinden katılımcı öğretmenlerin oluşturacakları planlar doğrultusunda işlenecektir.İşlenecek olan ayın değeri bir kahramanla ilişkilendirilecek ve hikayeleştirilerek dikkat çekilecek ve çeşitli etkinlikler geliştirilerek değer kazanımına öğrencilerin ulaşması sağlanacaktır.Ailelerin değerler eğitimi sürecine katılımı sağlanarak bir bütünlük oluşturulacaktır.Zaman zaman ailelere bilgilendirme toplantıları yapılarak değerler eğitiminde doğru bilinen yanlışları doğru uygulama ve yaklaşımla tespit etmeleri sağlanacaktır.

Öğrencilerin ben merkezci yaklaşım yerine paylaşımcı,saygılı ve karşısındaki kişiye değer veren insan olarak yetişmesi,
Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde temel değerlerimizi özümseyerek bir yaşam sürmesi
Web 2.0 Araçlarının ortak öğretmen ve öğrenciler tarafından etkin bir şekilde kullanılması.
Öğrencilerin bağımsız karar verme becerileri, iş birliği, sorumluluk alabilme kendini ifade etme becerilerinin geliştirilmesi,
.
Öğrencilerin kök değerlerini tanıması ve milli kültür ve değerlerini kendi yaşamlarına uyarlayan bireyler olarak yetişmeleri bu projenin beklenen sonuçlarıdır.