BENİM SINIFIM BENİM ATÖLYEM PROJEMİZ

08.09.2020 179

Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyon belgesinde dile getirdiği üzere tüm temel eğitim kurumlarımızda Tasarım - Beceri Atölyeleri kurulması çalışmaları sürdürülüyor .Bu bağlamda projemizde bulunan okullarda her ay farklı bir tema ile Tasarım- Beceri atölye etkinlikleri düzenlenecektir. Bu etkinlikler ile öğrencilerimizin bilgilerinin yaşam becerisine dönüşmesi amaçlanmıştır.
Atölye isimleri şunlardır:müzik,drama,sanat,bilim,mutfak,masal,oyun ve oyuncak,benim bahçem

Projemiz öğrencilerin kendilerini yaratıcı olarak ifade edebilecekleri fırsatların ve araçların sunulduğu öğrenme ortamları ile benzer ilgileri olan akranlarına ulaşıp birbirlerinden öğrenmeyi amaçlar.
1.Küçük ve büyük kas gelişimini desteklemek ,el göz koordinasyonunu geliştirmek
2.Yetenek ve becerilerini veya ilgi alanlarını keşfetmesine yardımcı olmak
3. Kendini yaratıcı yollarla ifade etmesine olanak sağlamak
4.Sorumluluklarını yerine getiren,kendine güvenen, paylaşımcı ,başkalarının haklarına saygı duyan bireyler olmalarına destek olmak.
5.Yaparak-yaşayarak,eğlenerek öğrenmelerini sağlamak.

ÇALIŞMA SÜRECI

AYLAR ETKİNLİKLER
EYLÜL
Proje ortaklarının kendisini tanıtması
logo poster yapılması
EKİM MÜZİK ATÖLYESİ
Müzik aletleri tasarlama ve şarkı oluşturulması
KASIM SANAT ATÖLYESİ
Farklı materyallerle özgün ürün oluşturulması
ARALIK BİLİM ATÖLYESİ
Verilen malzemelerle bir deney gerçekleştirilmesi
OCAK DRAMA ATÖLYESİ
Çocukların ilgi duydukları konular hakkında drama çalışmaları yapılması
ŞUBAT MUTFAK ATÖLYESİ
Basit mutfak becerilerinin çocuklarla birlikte deneyimlenmesi(pasta süsleme vb)
MART BENİM BAHÇEM ATÖLYESİ
Çocukların fikri alınarak okul bahçesinde düzenlemeler yapılması
NİSAN MASAL ATÖLYESİ
Evden getirdikleri masal kitaplarının okunması ve sınıfta kendi masallarının oluşturulması
MAYIS OYUN VE OYUNCAK ATÖLYESİ VE PROJE SERGİSİ
Çocukların hayallerindeki oyuncağı çizmeleri ve aileleri ile birlikte oyuncağı yapmaları ve sergilenmesi . Çeşitli malzemeler verilerek işlevsel bir oyun oluşturulmaları
Projemizde yaptığımız ürünlerin sergilenmesi

Bu atölyelerimizdeki etkinliklerde üretmeyi, paylaşmayı ,tasarlamayı hedefleyen ,proje ve tasarım tabanlı öğrenci merkezli yöntemlerin öne çıkması beklenmektedir.
ortak şarkı,ortak masal kitabı,ortak yöresel yemek kitabı,işlevsel oyun hazırlanarak hediyeleşilmesi

08-09-202008-09-202008-09-202008-09-202008-09-2020