2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZDA TEKAP PROJESİ UYGULANACAKTIR.

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZDA TEKAP PROJESİ UYGULANACAKTIR.

 Öğrencilerin akademik başarılarını arttırmak ve duygusal alanlarını doldurmak maksadı ile ilçe genelinde bütünlüğü yakalamak; öğrencilerimizin Türkçe ve Matematik alanlarında temel düzeyde başarılarını artırmak, ortak bir seviyeye getirmek, milli ve manevi değerlerimizi bilen, özümseyen ve ona göre hareket eden bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla planlanan Tek Kanatlı Kuş Uçmaz  (TEKAP) projesi 2023/2024 eğitim öğretim yılında okulumuzda uygulanacaktır.

13.12.2023 68

PROJENİN ÖZETİ:

Öğrencilerimizin Akademik başarılarını arttırmak ve bununla beraber duygusal alanlarını doldurmak maksadı ile ilçe genelinde bütünlüğü yakalamak; öğrencilerimizin Türkçe ve Matematik alanlarında temel düzeyde başarılarını arttırmak, ortak bir seviyeye getirmek, milli ve manevi değerlerimizi bilen, özümseyen ve ona göre hareket eden bir birey olarak yetiştirmek için; tatlı bir yarışa sokmak maksadı ile kontrol edilebilir, geliştirilebilir, içeriği azaltılıp çoğaltılabilir, uzun yıllar uygulanabilir bir projedir.

PROJENİN AMACI:

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilkokullarda ve Ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerimize;

* Öğrencilere milli, manevi ve ahlaki değerleri aşılamak, özendirmek, sevdirmek.

* Öğrencilerin kişisel bakım becerilerini geliştirmek.

*Öğrencilere ülkesi, ailesi ve kendisi için çalışma azmi oluşturmak.

*Öğrencilerin başarılı, kendine güvenen, milli manevi değerlerine bağlı üretken bir birey olmalarını sağlamak.

*Öğrencileri akademik yönden yetiştirmek.

*Öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinden etkin bir şekilde faydalanmasını sağlamak.

*Salgın sürecinde alınacak tedbirlere uyarak sağlıklarını korumalarına yardımcı olmak.

*Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini aşılamak.

*Öğrencilerin kompozisyon, hikâye, anı, mektup, şiir dilekçe gibi yazma becerilerini geliştirmek.

*Öğrencilerin temel matematik kurallarını geliştirmek ve öğrencilere destek olmak.

*Öğrencilerimize başarının haz ve mutluluğunu tattırmak.

 

PROJENİN UYGULAMA ALANLARI:

Tüm okullarımızın 1.2.3.4.5.6. ve 7. Sınıf öğrencileri

 

PROJE PROGRAMI:2023-2024EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

 

PROJENİN ORTAKLARI:Sarayönü Kaymakamlığı Başkanlığında, Sarayönü Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Eğitime Gönül Veren Tüm Sarayönü Kurum, Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ile Sarayönü Halkı

 

PROJENİN MALİYETİ: Yıllık 15000 TL

 

PROJE İŞLEYİŞİ:

1-) Proje 1,2,3,4,5,6 ve 7. Sınıflar da uygulanacaktır.

2-) İlkokullarda sınıf öğretmenleri, ortaokullarda ise; Kitap Dostu alanı ile o sınıfta derse giren Türkçe öğretmenleri; Matematik Dehası alanı ile o sınıfta derse giren Matematik öğretmenleri; Temiz Kalp alanı ile o sınıfın Sınıf Rehber Öğretmenlerive tüm öğrenci velileri projenin okullarda ve okul dışı alanlarda uygulanmasından birinci derece sorumlu olacaklardır.

3-) Okul idareleri resmi okul web sitelerinde TEKAP projesinin okullarında uygulandığını ilan edeceklerdir.

4-)Her okulda müdür yardımcısı başkanlığında en az dört öğretmen (Türkçe, matematik, sınıf rehber öğretmeni, okul rehber öğretmeni) üye olacak şekilde komisyon kurulacak. Bu komisyon projenin takip ve uygulamasından sorumlu olacaktır.

5-) Okul içerisinde afişler görülen yerlere asılacak, tüm öğrenci ve velilerimiz proje hakkında bilgilendirilecek. Sınıf içerisinde ise talimatların ve başarı durumlarının gösterildiği grafikler sınıf panosuna asılacaktır. Ayrıca sınıf rehber öğretmenleri tarafından talimatlar çevrimiçi platformlarla(Whatsapp, SMS sistemi vb.) velilere ulaştırılacaktır.

6-) Okul komisyonu ROZET iptaline karar verebilecek. Ancak uygunsuz davranış sergileyen veya ölçütleri kaybeden öğrenciler ilk defasında uyarılacak, ikinci kez süreli olarak rozeti alınacak.(ÖRNEK: Bir hafta, bir ay), en son aşamada rozet iptal edilecek.

7-)Rozetler yılsonunda öğrencilerden toplanacaktır. Öğrencilerin rozetlerini teslim etmesi gerekmektedir.

8-)Her sınıf rehber öğretmeniproje başladığı tarihte Okul TEKAP Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla veli toplantıları yaparak(şartlara göre online ya da yüz yüze) velilere, projeyi detaylı bir şekilde anlatıp projenin önemini vurgulayacaktır.

9-) Projeye katılan sınıflara rozet sınıf grafikleri asılacak, işlemler bu grafik üzerinden yapılacaktır. Sınıf öğretmeni/ders öğretmeni rozet sınıf grafiğindeki ölçütlere göre öğrenciyi değerlendirecek, grafikteki öğrenciye ait alanı işaretleyecektir.

10-)Öğretmenler rozetleri hangi çalışmaların sonunda vereceğini ve kendi uygulayacağı yöntemleri belirleyecek ve öğrencilere anlatacaktır.

11-) Proje Kitap Dostu, Matematik Dehası ve Temiz Kalp olarak üç alanda uygulanacaktır.

12-) Tüm rozetleri almaya hak kazanan öğrenciler okul idaresi tarafından törenlerde ödüllendirilecek, okul web sayfasında öğrencilerin isimleri yayınlanacaktır.

13-) Okullarımıza dağıtımı yapılan TEKAP BAŞARILI OKUL FLAMASI okulun görülen yerlerine asılacak, öğrenciler başarı için teşvik edilecektir.

14-) Rozet ölçütlerini taşımayan öğrencilere asla rozet verilmeyecektir.

 

15-) Projenin amacı öğrencileri akademik yönden yetiştirmekve milli, manevi, ahlaki değerleri azami ölçüde kazandırmak olduğundan; projeye öğrencilerin katılımı için öğrenciler ve veliler teşvik edilecektir. Okulda tatlı bir yarış havası oluşturulacak, asla öğrenciler rencide edilmeyecek, rozet alamayan öğrenciler şevklendirileceklerdir.

16-) Rozetler okul idaresi tarafından muhafaza edilecek, ihtiyaç halinde öğretmenler tarafından idareden alınacaktır.

17-) Yılsonunda başarılı öğrenciler ödüllendirilecektir. Ödüller Okul İdaresitarafından belirlenecek ve ilerleyen süreçte öğrencilerle paylaşılacaktır.